Evde Maske Üretimi

Evde Maske Üretimi

Cerrahi Maske Yapımı Hakkında Genel Açıklama

Maske sayısındaki azalmalar dünyanın bir çok yerinden Cerrahi maske yapımı ile alakalı paylaşım yapılıyor. Birbirimize destek olmak istediğimiz günlerde cerrahi maskelerin yapımları sakıncaları ve avantajlarından bahsedilmeksizin paylaşılıyor.

Bu tip çalışmalarda çok dikkat edilmesi gereken Malzeme seçimi yapım becerisinden daha önemli hale geliyor.

Cerrahi maske konusunda açıklanan bilgi olarak; sadece Çin’de günde 116 milyon üretim yapılabildiği söylendiği için bu konu bir eksiklik olarak düşünülmüyordu. 3 Nisan itibariyle herkesin maske takması bir zorunluluk haline getirildi.

Yine de tükenme ihtimaline karşı ameliyat yüz maskeleri için bir alternatif oluşturma çalışmaları var. Tabii burada kullanılan malzemelerin koronavirüsle tepkimesi önemli hale geliyor. 3d yazıcı yerine kumaş kullanımının birçok örneği paylaşılıyor

3d yazıcıdan çıkan parçalar solunumla alakalı noktalarda taşıdığı partiküller, antibakteriyel olmayan yapısı nedeniyle tercih edilmiyorlar. Yine de bu konuda ciddi bir çaba var ve sterilizasyon yapılarak kullanım kolaylıkları ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

 

 

N95 Ve Cerrahi Maske Yapımı İçin Malzemelerin Karşılaştırması

 

Cerrahi Maske yapımına geçmeden önce kullanacağınız malzeme seçimini lütfen önemseyin. Korunma amaçlı hareket ederken hatalar yapmayalım.

Cerrahi maskelerin ve n95 maskelerin performansını gösteremese yarısı etkisinde maskeler yapmak mümkün.

 

 

Görüleceği gibi ameliyat maskesine en yakın filtre malzemesi elektrikli süpürge torbaları. Filtre etme oranı %89 olan ameliyat maskelerine yakın %86. Tek kriter virüsün size geçmesi değil tabii ki. Bir de nefes alınması gerekiyor ki bu konuda süpürge torbaları berbattır.

 

Nefes alma konusunda ameliyat maskesine en yakın çözüm tişört ve anti bakteriyel yastık kılıflarıdır. Bunlar da virüsü %60-70 Aralığında tutarlar (ameliyat maskesi %89)

 

 

N95 ve diğer tıbbi maskeler insanlarla birebir ilgilenen sağlık çalışanları için uygundur. Başka insanlarla bu kadar yakından temas etmeyeceğiniz durumlar için tıbbi maskeler yerine evde katlayarak yapabileceğiniz pamuklu kumaş maske fazlasıyla yeterlidir. Evde yaptığınız kumaş maskenin bir avantajı da cerrahi maskeler gibi günlük kullanım sonrası çöpe atmak yerine eve gelince çamaşır makinesine atarak ertesi gün tekrar kullanabilirsiniz.

 

 

Baskısız Dikişsiz Cerrahi Maske Üretimi

Yapabileceğiniz en zahmetsiz maskelerden biri. Dikiş yapmadan bir pamuk kumaş ve 2 lastikle pratik ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Sosyal medyada neredeyse herkesin bir yapım videosu paylaştığı bu dikişsiz cerrahi maske için seçtiğiniz malzemeyi yukarıdaki malzeme karşılaştırmasına bakarak yapmanızı tavsiye ediyoruz.

 

 

Evde Pratik Rengarenk Maske Yapımı

 

Gündemimizde maalesef ki virüs var ve nasıl korunacağımız konusunda , alternatif yöntemlerden birisi. Evde dikiş makinesi bulunan her bireyin kolaylıkla yapabileceği, hayatımızı kolaylaştıracak çok pratik bir yöntemlerden birisi. İzleyin ,  ve hemen dikmeye başlayın.

 

 

Origami İle N95 Maske Yapımı

Elektrikli süpürge torbalarının hava geçiriminde ne kadar zor olduğunu belirtmiştim yukarıda. Bu modelde torbalarla model oluşturuluyor ve yüze çok iyi oturan bir N95 maske elde ediliyor.

Maske uzun süre takılabilir mi bilemiyorum nefes almanın zor olabileceğini düşünüyorum ama yine de iyi bir alternatif olduğu çok açık.

 

Bu modeli yapmak için elektrikli süpürge torbasının yanında iyi bir katlama becerisi gerekiyor. 

 

UNUTMAYIN!
Bez maske, 2 yaşın altındaki çocuklarda, solunum sıkıntısı yaşayanlarda, şuuru kapalı olanlarda ve maskeyi yardımsız çıkarıp takmada engeli bulunanlarda kullanılmamalıdır.

Etiketler: Maske , apere , n95 , üretim , imalat , covid19 , pandemi , evdekal
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR