S.S.S. ( Sıkça Sorulan Sorular )

  1. KARGO VE TESLİMAT

1 – Ürün ne zaman gönderilir?

Cevap: Ürün detay sayfasında ve size gönderilen sipariş e-postalarında mağazanın ürünü en geç hangi tarihte kargoya vereceği belirtilir. konfeksiyonline.com ’da ödeme alındıktan sonra, belirtilen süre içinde siparişi kargoya verilir ve sisteme kargo bilgilerini girer. Kargo bilgileri, e-posta adresinize veya faturadaki cep telefonu numaranıza SMS ile gönderilir. Ayrıca Kargo firmasının web sitesinden size bildirilen takip numarasıyla kargonun son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

2 - Ürün belirtilen süre içerisinde kargoya verilmedi, ne yapabilirim?

Cevap: konfeksiyonline.com ana sayfasında en altta bulunan “iletişim” sekmesi içerisinde “iletişim formu” nu doldurarak mağazayla irtibata geçebilirsiniz.

3 - "150 TL ve üzeri alışverişler Ücretsiz Kargo" olarak görünüyor. Teslimat adresinin Kıbrıs olması durumunda ücretsiz kargo geçerli midir?

Cevap: Ücretsiz kargo seçeneği sadece Türkiye sınırları içerisindeki teslimat adresleri için geçerlidir. 

4 - Evde kimse olmadığı için ürün geri gönderilmiş. Ne yapabilirim?


Cevap: Teslimat adresi bilgilerinde belirtilen kişi adına bir yakını kimlik tespitiyle kargodan ürünü  teslim alabilir. Kargo görevlileri, eğer teslimat adresinde kimseye ulaşamazsa kapıya bir pusula bırakır. Bu pusula üzerinde size teslimat yapan kargo şubesinin adres ve telefon bilgisi bulunur. Kargo şubesi, ürününüzü  3 gün boyunca bekletir ve bu süre içinde size ulaşamadığı takdirde siparişinizi geri gönderir. Adresinizde bulunmadığınız için kargonuzu teslim alamadığınızda, kargo şubenize pusuladaki bilgilerle ulaşıp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Böyle durumlarda hızlı bir şekilde kargo firmasıyla irtibata geçtikten sonra tekrar kargo talebinde bulunmanızı öneririz. Ürün çoktan mağazaya ulaştıysa ürünün tekrar kargoya verilmesi için mağazayla irtibata geçebilirsiniz. 

5 - Fatura adresi ile teslimat adresi farklı olabilir mi?

Cevap: Fatura adresinizi teslimat adresiyle aynı seçebilir veya farklı bir adres girebilirsiniz. 

Hesabım menüsündeki Adreslerim sayfasından adres bilgilerinizi güncelleyebilir veya yeni adres ekleyebilirsiniz. 

Sipariş verirken Adres Seçimi aşamasında Yeni Adres Ekle butonuna basıp yeni adres ekleyebilir veya kayıtlı adresleriniz arasından seçim yapabilirsiniz. 

6 - Fatura adresi nedir?

Cevap: Siparişin faturasına yazılacak adres bilgileridir. 

7 - Fatura adresini ve fatura bilgisini nasıl ekleyeceğim?

Cevap: Fatura adresinizi, Hesabım menüsündeki Adreslerim sayfasından fatura adresinizi tanımlayabilirsiniz. Fatura türü seçimini de adres bilgilerinizi girerken yapabilirsiniz.

Fatura adresinizi teslimat adresiyle aynı seçebilir veya farklı bir adres girebilirsiniz. 

Sipariş verirken Adres Seçimi aşamasında Yeni Adres Ekle butonuna basıp yeni adres ekleyebilir veya kayıtlı adresleriniz arasından seçim yapabilirsiniz. 

 8 - Hangi durumlarda hasar tespit tutanağı tutulmalı?

Cevap: Ürünü teslim alırken orijinal kutusunda, kargo paketinde veya üründe hasar, darbe, kırık, kusur tespit ettiğiniz durumlarda kargo görevlisine hasar tespit tutanağı tutturabilirsiniz. Kargo görevlileri, ürün teslimatı sırasında ürünü kontrol etmenizi beklemek zorundadır.

9 - Hasar tespit tutanağı nedir?

Cevap: Kargonun kendisinde veya ambalajında herhangi bir hasar (yırtılma, patlak, ezilme, ıslanma vb.) meydana gelmesi halinde kargo görevlisi tespit amaçlı düzenlenen belgedir.

10 - Kargo ne zaman elime ulaşır?

Cevap: Mağaza, ürünü kargoya verdikten sonra ortalama 3 iş günü içerisinde kargonuz elinize ulaşır. Resmi ve idari tatiller bu süreye dahil değildir.

11 - Kargo ücreti, her ürün için ayrı ayrı uygulanıyor mu?

Cevap: Tüm ürünler tek kargo ile toplu gönderilebilir

12 - Kargo ücretini kim ödüyor?

Cevap: 150 TL’ye kadar yapılan alışverişleri alıcı ödemektedir. 150 ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti mağazaya aittir.

13 - Yurt dışına ürün teslimatı yapılıyor mu?

Cevap: Yurtdışı teslimat için konfeksiyonline.com ana sayfasında en altta bulunan “iletişim” sekmesi içerisinde “iletişim formu” nu doldurarak mağazayla irtibata geçebilirsiniz

14 - Ürünlerin erken kargolanması için mağazayla görüşebilir miyim?

Cevap: konfeksiyonline.com ana sayfasında en altta bulunan “iletişim” sekmesi içerisinde “iletişim formu” nu doldurarak mağazayla irtibata geçebilirsiniz.

15 - Ürünü başka biri teslim alabilir mi?

Cevap: Teslimat adresi bilgilerinde belirtilen kişi adına bir yakını kimlik tespitiyle kargodan ürünü  teslim alabilir.

  1. ÜRÜN & MAĞAZA

16 - Ürün araması nasıl yapılır?

Cevap: konfeksiyonline.com 'da sayfaların en üstünde yer alan arama kutusuna, ürünle ilgili anahtar kelimeleri veya ürün kodlarını yazdıktan sonra Ara butonuna basarak site içinde arama yapabilirsiniz. 

Ürüne kategorisinden de ulaşabilirsiniz. Tüm Kategoriler başlığından ana kategorileri ve alt kategorilerini tıklayarak ilerleyebilirsiniz.    Arama sonuç sayfalarında, aradığınız kritere uygun ürünleri liste halinde görebilirsiniz. Sol taraftaki filtreleri (kategori, marka, fiyat aralığı, kargo ücreti vs.) kullanarak belli kriterlere göre arama yapabilirsiniz.

Anahtar kelime ile veya kategorileri dolaşarak yapılan aramalarda çok sayıda sonuca ulaşılabilir. Sonuç sayfasında üst kısımda yer alan "Sırala" alanından sonuçları belirli kriterlere göre sıralayabilirsiniz. Fiyatına göre artan – azalan, alfabetik sıraya göre ve stoktaki ürünleri listeleyebilirsiniz. 

17 – Ürün fiyatları sürekli aynı mıdır?

Cevap: Ürün fiyatları döviz bazlı ürünler de merkez bankasından alınan günlük döviz değişikliklerine göre değişim göstermektedir.

18 - İkinci el ürün satışı yapılmakta mıdır?

Cevap: İkinci el ürün satışı kesinlikle yapılmamaktadır.

19 - Mevcut siparişlerimi nasıl görüntüleyebilirim?

Cevap: konfeksiyonline.com 'a üye girişi yapıp Hesabım menüsündeki Sipariş sekmesini tıklayın. Sipariş sayfasından tüm siparişlerinizi görebilirsiniz.

20 - Tamamlanan siparişe ürün ekleyebilir miyim?

Cevap: Ödeme tamamlandıktan ve siparişiniz onaylandıktan sonra  ürün ekleyemezsiniz. Yeni ürün için tekrar sipariş vermeniz gerekir. 


21 – konfeksiyonline.com ’da ki yeniliklerden nasıl haberdar olabilirim ?

Cevap:  konfeksiyonline.com ana sayfa da en alt kısım da bulunan e-bülten aboneliğine mail adresinizi kaydetmeniz gerekmektedir.


22 - Reklam, tanıtım vs. e-postası alıyorum. İletişim izinlerini nasıl değiştirebilirim?

Cevap: konfeksiyonline.com 'a üye girişi yapıp Hesabım menüsündeki “Üyelik Bilgilerim” sekmesini tıklayın. Burada bulunan “Kampanya, duyuru, bilgilendirmelerden e-posta ile haberdar olmak istiyorum” veya Kampanya, duyuru, bilgilendirmelerden sms ile haberdar olmak istiyorum.” Seçeneklerinden size uygun olanını işaretleme yapıp kaydet butonuna basabilirsiniz.

23 – konfeksiyonline.com ‘dan gelen mesajları hangi numaradan gelmektedir ?

Cevap : “Konf.line” adıyla mesajlar gönderilmektedir.


24 - konfeksiyonline.com dan üyeliğimi silebilir miyim ?

Cevap: konfeksiyonline.com 'a üye girişi yapıp Hesabım menüsündeki “Üyelik Bilgilerim” sekmesini tıklayın. Burada “Üyelik Bilgilerimi Sil” butonuna tıklayarak üyeliğinizi tamamen silebilirsiniz.

25 - Üyelik bilgilerimi nasıl güncelleyeceğim?

Cevap: konfeksiyonline.com 'a üye girişi yapıp Hesabım menüsündeki “Üyelik Bilgilerim” sekmesini tıklayın. Buradan üyelik bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

26 - Üyelik ücretli midir?

Cevap: konfeksiyonline.com üyeliği ücretsizdir. Üyelik formunu doldurarak kolay ve güvenli bir şekilde siteye kaydolabilirsiniz.

27 - Şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

Cevap: Üye girişi yaparken şifre alanının hemen altındaki Şifremi Unuttum linkini tıklayın. Açılan penceredeki kutuya siteye kaydolurken girdiğiniz e-posta adresinizi yazın ve Gönder butonuna basın. Şifre yenileme linki, e-posta adresinize gönderilecektir. Linki tıkladığınızda sizden yeni şifrenizi girmeniz istenecektir. 

  1. ÖDEME

28 - Kapıda ödeme var mı?

Cevap: Sürat kargo ile kapıda ödeme anlaşmamız vardır.

29 - 3D Secure ile konfeksiyonline.com 'da nasıl alışveriş yapılır?

Cevap: konfeksiyonline.com 'dan yapacağınız alışverişlerde, kredi kartınızın bağlı olduğu banka bu sistemi destekliyorsa ödeme sayfasında 3D Secure seçerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 

31 - 3D Secure neden güvenlidir?

Cevap: 3D Secure sistemiyle yapılan alışverişin geçerli sayılabilmesi için; kart sahibinin, yapılan işlemi, banka tarafından kendine verilen sms şifresiyle onaylaması gerekiyor. Yani kredi kartı numaranız başkaları tarafından biliniyor olsa bile şifreniz sadece sizde olduğundan internet ortamında güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

32 - 3D Secure nedir?

3D Secure, online alışverişlerin güvenliğini sağlamak amacıyla kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemidir. İnternetten yapılan alışverişlerde, kart sahibine sms ile gelen şifreyle kredi kartı onaylama işlemi olarak da bilinir. Visa kredi kartı için kullanılan uygulamaya “Verified by Visa”, MasterCard için olanına ise “SecureCode” adı verilir. 

33 - Banka kartıyla ödeme yapabilir miyim?

Cevap: konfeksiyonline.com 'da 3D Secure seçeneğini kullanarak banka kartlarıyla güvenli bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. 

34 - CVV (CVC2) Numaram silinmiş. Nereden bulabilirim?

Cevap: CVV numaranızı bankanızdan öğrenebilirsiniz.

35 - CVV2 veya CVC2 nedir?

Cevap: Kredi kartınızın arka yüzündeki numaranın son 3 rakamı CVV2, CVC2 veyaCID adı verilen bir güvenlik kodudur. Örneğin kartınızın arkasında 0000 1111 2222 3333 444 yazıyorsa CVV2 numarası (Güvenlik Numarası) 444′tür. 

CVV2 veya CVC2 denen güvenlik kodu, kredi kartı sahteciliğinin önüne geçmek için kullanılan yöntem olarak oluşturulmuştur. Genellikle telefon, faks ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kartınızın fiziksel olarak var olup olmadığının kontrolü amacıyla kullanılır. Güvenlik numarası banka tarafından kartın basımı sırasında, kredi kartı numarasının ve son kullanma tarihinin sadece bankanın bildiği bir yöntem şifrelenmesi ile oluşturulur. 

36 - Havale Seçenekleri ile ödeme hangi bankalardan yapılabilir?

Cevap: Havale yapılabilecek tüm banka bilgileri konfeksiyonline.com ana sayfada en altta bulunan iletişim bölümünde yer almaktadır.

37 - Havale Seçenekleri ile ödeme için hangi bir tutar sınırı var mıdır?

Cevap: Bankanızın internet / mobil bankacılık için uyguladığı havale sınırları geçerlidir. Havale limitinizde değişiklik yapmak istediğiniz takdirde bankanız ile görüşmeniz gerekmektedir.

38 - Hangi bankalara taksit yapılır?

Cevap: Ödeme Seçenekleri sayfasından taksit yapılan bankaları görebilirsiniz.

39 - Hesabımda para yoksa da havale ile ödeme yapabilir miyim?

Cevap: Havale ile ödeme için banka hesabınızda yeterli bakiyenin olması gerekmektedir. Banka hesabınızda yeterli bakiye olmasa da kredili mevduat hesabı limitiniz varsa bu limit dâhilinde de ödeme yapabilirsiniz.

  1. CARİ MODÜL

40 – konfeksiyonline.com ’da cari müşteri olarak hesap açılabiliyor mu?

Cevap: Cari müşterilerimize özel avantajlarımız vardır. Bu avantajlardan faydalanmak için üye kaydı yaptıktan sonra destek talebi açarak size özel iskontonuzu tanımlatabilirsiniz.

41- konfeksiyonline.com ‘da cari hesap ödemesi yapılabiliyor mu?

Cevap: Ana sayfanız da bulunan Hesabım sekmesinden, Cari Ödeme sayfasını göreceksiniz, kredi kartlarınız ile güvenli bir şekilde cari hesap ödemesi yapabilirsiniz.

42 – Cari modül hakkında daha detaylı bilgi alabilir miyim ?

Cevap: konfeksiyonline.com ana sayfasında en altta bulunan “iletişim” sekmesi içerisinde “iletişim formu” nu doldursanız mağaza sizinle irtibata geçip detaylı bilgileri aktaracaktır.