Ütüleme İle Kumaşa Nasıl Form Verilir?

ütü, kumaş, konfeksiyon, tekstil, ütü paket, terzi, model hane, atölye

Presleme ve Sonlandırma İçin Formlar Nasıl Yapılır?

Giysilerin nasıl düzgün göründüğünü merak ettiyseniz, bunun nedeni, kaliteli bir giysi yaratmanın, kumaş parçalarını belirli bir sırayla bir araya getirmekten çok daha fazlası olmasıdır. Pürüzsüz dikişler ve vücudu düzgün bir şekilde şekillendiren giysiler sağlamak için giysiye baskı uygulamanız gerekir.

Formları kullanarak, sürecin her adımında kıyafetlerinizi tam olarak ihtiyaç duyduğunuz şekilde şekillendirebilirsiniz. Derin bir eğri oluşturmanız mı gerekiyor? Daha sığ mı olmalı? Uzun? Durum ne olursa olsun, doğru formlar bunu yapmanıza yardımcı olur!

Soru şu: Presleme ve sonlandırma için kendi formlarınızı nasıl oluşturabilirsiniz?

Dikiş için Form Hazırlama

Evet, formları satın alabilirsiniz; bazı şirketler bunları yapıyor. Peki eğlence bunun neresinde? Kendi kıyafetini yapmak, kıyafet yapmaktan hoşlananlar için cazibenin bir parçası! İşte iyi bir formun önemli yönleri.

Kapak

Örtünüzde kullandığınız kumaşın, giysinin kumaşında iz bırakmayacak şekilde pürüzsüz olması gerekir. Ayrıca ütülemeye dayanacak şekilde ısıya dayanıklı olmalı ve yaptığınız kıyafetlere bulaşmaması için rengi solmamalıdır. Şekillerin düzleşmemesi için yüksek dokulu kumaş da kullanabilirsiniz.

Malzeme seçenekleri şunları içerir:

Pamuk: Ne kadar yumuşaksa o kadar iyidir ve solmaz olduğundan da emin olun

Tiftik Kadife: Tüylü kumaşların preslenmesine olanak tanır ve giysi kumaşına karşı hassastır

Ağır Saten: İpek ve saten için mükemmel

Havlu Kumaş: Dantel veya nakışa basarken mükemmel seçim

Solmaz ve ısıya dayanıklı olduğundan emin olmak için kaplama kumaşınızı test ettiğinizden emin olun. Kumaşınız suda 5 dakika bekletildikten sonra renk akıyorsa solmaz değildir. Buharla yüksek sıcaklıkta ayarlanmış bir ütünün altında 60 saniye boyunca yanarsa veya uzarsa, ısıya dayanıklı değildir.

Dolgu

Çekirdeği kaplamak için dolguya ihtiyacınız olacak, bunun için yün geleneksel seçimdir. Pamuk ve polyester de yaygındır. Formunuzun kalınlığına göre bir veya iki kat kullanabilirsiniz.

Çekirdek

Müslinden hazırlanmış olan çekirdek, dolguyu yerinde tutacak şeydir.

Doldurma

Formunuzun tam merkezinde doldurma bulunur. Bu, çok sayıda sıcak ütülemeye dayanabilecek dayanıklı bir malzeme olmalı! Tipik olarak bu, talaş veya evcil hayvan yatağı gibi sıkıştırılabilir bir malzemedir. Nemi emme eğiliminde olduğundan kağıttan kaçının ve küflü bir formla karşılaşabilirsiniz.

Formunuzu Hazırlama

“Terzi pastırması” tabirini duymuş olabilirsiniz. Bu terim aslında geleneksel bir presleme biçiminin adıdır. İşte sizinkini nasıl yapacağınız!

Bir Desen Seçin

Oluşturmak istediğiniz formun şeklini ve boyutunu belirleyin. Terzi pastırmaları ve formları için kalıpları internetten alabilirsiniz.

Malzemelerinizi Toplayın ve Hazırlayın

Muslinden başlayarak iki parçayı (veya deseninize bağlı olarak bir parçayı) kesin. Daha sonra kapağın her parçasını kesin. İki veya dört parça dolguyu kesin ve dikiş paylarını kesin. Dartlarınızı örtü kumaşınızın ve müslinin üzerine yapın.

Dikişe başlayın!

Muslin göbeğinizi dikin ve dikiş paylarını kesin. 12,5 cm bir açıklık bırakın. Daha sonra kapak için pensleri dikin ve bastırarak açın. Kapak parçalarının uçlarındaki büzme dikişlerini dikin, sağ tarafları bir araya getirin ve büyük ucu açık bırakarak dikin. Dikişlere basın.

Çekirdeği Oluşturmak

Müslininizin içini çekirdek dolgusu ile doldurun. İğneleyin, sonra dikin.

Dolgunun Yerleştirilmesi

Dolgunuzu çekirdeğin üzerine gerin ve pimlerle sabitleyin. Dolguyu çekirdeğe dikin. Şekil verin ve bantlayın.

Kapağı Bantlayın

Kapağın dikiş çizgisinin ters tarafını bantlayın. Bandı kapağın dikiş paylarına dikin ve sağ tarafa doğru çevirin.

Kapağı Çekirdeğe Yerleştirin

Kapağın çekirdeğe tam oturduğundan emin olun! Hizalanmışsa ve dikiş payları düzse, iğneleyip dikebilirsiniz.

Tebrikler!

Artık dikiş projeleriniz için hazır bir formunuz var!

www.konfeksiyonline.com ‘dan tekstil ve konfeksiyon sektörüne ait her türlü makine, yedek parça, iğne, kırtasiye, ütü ve sarf malzemeleri güvenle temin edebilirsiniz.

Büyük, zorlu, ilginç projeler veya kullanışlı giysiler yaratmak, kaliteli araç ve malzemelerle başlar.

İster deneyimli bir profesyonel olun ister yolculuğunuza başlıyor olun, www.konfeksiyonline.com  sizin için burada!


Etiketler: ütü, form, konfeksiyon, tekstil, ütü paket, kumaş, atölye, terzi, modelhane, e-ticaret, blog
Kasım 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR