Dikiş Makinelerinin Bakımı

Dikiş Makinelerinin Bakımı

        Endüstriyel dikiş makineleri, ev tipi dikiş makinelerinden daha uzun süre çalışacak ve daha fazla kullanılacak şekilde üretilmiştir, ancak bu onların sonsuza kadar çalışabilecekleri anlamına gelmez. Bu makineler de bakım gerektirir, kullanım şekli ve kötüye kullanımdan dolayı, bu bakımın düşündüğünüzden daha sık yapılması gerekebilir.

İşletmeniz için endüstriyel bir dikiş makinesi kullanıyorsanız, ona şimdi ne kadar özen gösterirseniz, o kadar uzun yıllar boyunca en yüksek dikiş performansını elde edersiniz. Makinenizin bakımının çeşitli yönlerini gözden geçirelim.

Temiz Tutmak

Endüstriyel bir dikiş makinesinin ne kadar kirlenebileceğine şaşırabilirsiniz. Zamanla tüy ve toz birikecek ve bu birikmenin en çok meydana geldiği alanları belirlemeniz gerekecek.

Yüzeydeki toz ve kalıntıları gidermek için makinenin dışını silerek başlayın. Sert kimyasallar kullanmayın; İhtiyacınız olan tek şey bir bezle basit bir kuru silme işlemidir.

Ardından, masurada ve çağanoz da birikmiş tüy olup olmadığını kontrol edin. Bu alana erişmek için iğne plakasını çekerek açmanız gerekebilir. Çoğu pisliği basınçlı hava kullanarak temizleyebilirsiniz, ancak tüy bırakmayan bir fırça daha kapsamlıdır.

Daha sonra masura ve dişliyi kontrol edin. Orada da toz ve tüy birikecektir. Son olarak, kablolar ve kordonlar gibi makineye olan bağlantıları inceleyin. Temizlenmesi gerekebilecek kir ve aşınma olup olmadığını kontrol edin.

Aşınmış Parçaların Değiştirilmesi

Değiştirilmesi gereken ilk ve en belirgin parça iğnedir. Bunun 7 veya 8 saatlik çalışma süresi kadar kısa bir sürede değiştirilmesi gerekecektir. İğne sürekli olarak malzemeyi deldikçe körelecek ve muhtemelen bükülecektir. Uyarı işaretlerini dikkate almazsanız iğne çok fazla kullanımdan sonra kırılabilir.

İğneyi değiştirirken makinenin fişini prizden çıkarın. Bu mümkün değilse en azından kapalı olduğundan emin olun. İğneyi tutan vida normal bir tornavidayla gevşetilebilir. Yeni iğneyi takarken makinenin iğne milinin üst kısmına çarpmalıdır. İğne üzerindeki uzun oluk sola dönük olmalıdır.

Makinenin geri kalanını diğer aşınmış parçalar açısından analiz edin. Hareketli parçalar zamanla aşınabilir ve aşınabilir ve onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir. Makinenin ne kadar süre ve ne kadar çalıştığı göz önüne alındığında, bu sandığınızdan daha erken olabilir.

İhtiyaç duyacağınız parçalar için konfeksiyONline.com adresinden Hard Steel marka ürünleri tercih edebilirsiniz.

Makinenin Yağlanması

Endüstriyel dikiş makinenizin erken aşınmasını önlemek için, makinenizi düzenli olarak yağladığınızdan emin olun. Makinenizin dış kısmında yağlama noktaları işaretlenmiş olmalıdır, böylece muhtemelen makinenizi sökmeniz gerekmez.

Yağlama yapılmadığı takdirde dikiş makineniz çalışma sırasında gürültülü hale gelecek ve sonrasında parça arızası yaşanacaktır. Parça arızası dikişinizi geciktirmekten daha büyük bir sorundur; aslında makineyi kullanan kişi için tehlike oluşturabilir.

İğneleri 7-8 saat sonra değiştirmeniz gerektiği gibi, makineyi de 7-8 saat sonra yağlamanız gerekir. Makinenizde yağ haznesi kullanan otomatik yağlama sistemi varsa, yağlama dolumları arasında daha uzun süre gidebileceksiniz. Aslına bakılırsa, yağı değiştirmeden önce genellikle bir yıl gibi bir süre geçebilir.

Elle yağlanan dikiş makinelerinde belirlenen yağlama noktalarına sadece 1 veya 2 damla damlatmanız yeterlidir. Şüpheye düştüğünüzde, makinenizin kullanım kılavuzunu kontrol edin veya doğru şekilde yağladığınızdan emin olmak için üreticiyle iletişime geçin.

Kullanmanız gereken yağı ise makinenize sadece şeffaf dikiş makinesi yağı ile doldurun. Genel 3'ü 1 arada yağ, motor yağı veya diğer yağlayıcıları kullanmayın.

Moonstar Oil marka yağların kalitesine güvenebilirsiniz.

Uygun Yedek Parçaları Kullanın

Son olarak, makineniz için kalitesinden emin olabileceğiniz Orijinal ürünler ve Hard Steel marka parçalar kullandığınızdan emin olun. Endüstriyel dikiş makineleri yüksek standartlarda üretilir, bu yüzden kullanılacak parçaların maliyeti yüksek olursa da ekstra maliyete kesinlikle değerdir.

İhtiyacınız Olan Bakım ve Onarım Malzemelerini konfeksiyONline 'dan Alın

Profesyonel makineler kullanırken parçalarınızı ve bakım malzemelerinizi sağlama konusunda profesyonellere güvenin.

 KonfeksiyONline ‘ın uzmanları, konfeksiyon dikiş makinelerinin her türün de deneyime sahiptir ve makinenizi yıllarca çalışır durumda tutmak için ihtiyaç duyduğunuz malzeme ve bilgiyi size sağlamaktan mutluluk duyacaktır. 

Tüm makine ve yedek parça ihtiyaçlarınız için konfeksiyONline ile iletişime geçin.

Etiketler: tamir, bakım, konfeksiyon, konfeksiyonline, hard steel
Ekim 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR